Medicul Virgiliu Stroescu: Un kilogram de fritptură e mai cancerigen ca 700 de țigări

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 09-04-2024 02:00

Medicul Virgiliu Stroescu vine cu vești proaste pentru români, fix înainte de 1 Mai. Acesta spune că toți cei care mănâncă friptură la grătar riscă să facă cancer. Carnea prăjită are mai multe toxine chiar decât țigările spune medicul, care explică și de ce.

Zece grame de carne sunt cancerigene cât zece țigări!

„Friptura are un efect cancerigen de vreo 5-6 ori mai mult. Mâncăm mușchi, dar mușchii respectivi au și grăsime și grăsimea în cantitate foarte mare dă acizi grași, care la rândul lor dau substanțe care sunt toxice, plus că dau în interiorul lor hormonii animali. Sunt niște substanțe care din fumul de… fie de gudron, dacă e de lemn, fie dacă nu, indiferent, la temperatură foarte mare dau substanțe pro-cancerigene: nitriți, amine, nitrozamine, care sunt verificate că sunt canceroase.

De exemplu, ați auzit de benzpiren. Este o substanță toxică care apare în momentul în care din carne începe să curgă grăsimea și cărbunii o accentuează. Un kilogram de carne pe grătar are cât 700 de țigări benzopiren, dacă luăm la kilogram. Dacă pui la gram sau la 1o grame, e cât 7 țigări. Toate acestea intră în noi. Cel care întoarce mititeii e ca și când ar fuma 5-6 pachete de țigări în câteva ore. Asta e doar una dintre ele, are multe substanțe care sunt dovedite. Pentru ca carnea respectivă să fie frumoasă, roz, ei bine, dacă nu am pune nitriți în carne, în toată carnea de pe toate galantarele, dacă nu-i proaspăt să lucrezi, se pun nitriți și ăștia, exact ca formolul, mențin aceeași culoare”, a dezvăluit medicul Virgiliu Stroescu.