Vaticanul subliniază, din nou, că se opune incriminării și pedepsirii homosexualității

Autor: Nicoleta Nicolau
Publicat: 08-04-2024 16:46

Vaticanul se opune pedepsirii homosexualității așa cum se practică în mai multe țări, cu sprijinul unor grupuri catolice, a declarat luni șeful biroului de doctrină al Vaticanului, cardinalul Victor Manuel Fernandez.

 

Prezentând o publicație care a reafirmat opoziția Vaticanului față de schimbările de sex, teoria genului și paternitatea prin surogat, cardinalul Victor Manuel Fernandez a calificat, pe de altă parte, legile care incriminează homosexualitatea drept "o mare problemă", relatează Reuters.

Fernandez a declarat că este dureros să vadă că unii catolici susțin legile anti-homosexualitate.

În februarie 2023, întorcându-se dintr-o călătorie în Africa, unde relațiile între persoane de același sex sunt adesea tabu, Papa Francisc a declarat că legile care incriminează persoanele LGBT sunt un păcat și o nedreptate, deoarece Dumnezeu îi iubește și îi însoțește și pe cei care au atracție pentru persoanele de același sex.

"Incriminarea homosexualității este o problemă care nu poate fi ignorată", a spus suveranul pontif, citând statistici potrivit cărora 50 de țări incriminează persoanele LGBT "într-un fel sau altul", iar alte țări au legi care includ pedeapsa cu moartea.

Sub conducerea Papei Francisc, Biserica Catolică a devenit mai permisivă față de persoanele LGBT. În decembrie, biroul cardinalului Fernandez a emis un document istoric care permite binecuvântarea cuplurilor de același sex, lucru care a declanșat o aspră reacție a conservatorilor din Biserica Catolică.