La un pas de catastrofă chimică: Pompierii au manevrat 200 de litri de substanţă extrem de toxică

Autor: Nicoleta Nicolau
Publicat: 10-04-2024 16:17

Pompierii militari din Deva au pus în siguranță un recipient metalic de 200 de litri, încărcat cu o substanță toxică, după ce corpul acestuia s-a deformat brusc, din motive necunoscute, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Recipientul se afla în curtea unei firme din localitatea Mintia şi conţinea o substanţă decapantă cu grad ridicat de toxicitate.

Incidentul a fost semnalat la numărul de urgenţă 112 de către unul dintre angajaţii agentului economic, la faţa locului deplasându-se pompierii militari de la Detaşamentul Deva.

"În urma fluxului de informaţii dintre comanda ISU Hunedoara - Dispeceratul judeţean integrat 112 - comandantul intervenţiei şi echipajul CBRN s-a stabilit tipul şi natura substanţei şi s-a acţionat de urgenţă conform procedurilor. Pompierii au intervenit cu un echipaj de stingere şi unul CBRN (Chimic - Biologic - Radiologic - Nuclear) şi au acţionat în etape, pentru răcire, cercetare chimică şi, în final, pentru depresurizarea recipientului care ar fi putut provoca evenimentul chimic", a precizat sursa citată de Agerpres.

Intervenţia a avut un grad ridicat de risc şi s-a încheiat cu succes.