Papagali, martori într-un proces de divorț: Cum au dat-o de gol pe soția infidelă / FOTO

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 16-04-2024 02:01

Un turc a venit în fața judecătorului într-un proces de divorț cu doi papagali pe umeri, aceștia fiind martorii pe care îi invoca în cazul său. Avocatul reclamantului a dezvăluit că papagalii repetau întruna o propoziție care a condus la descoperirea înșelăciunii: "Soțul meu nu este acasă, vino!".

Avocatul reclamantului, Ted Buckland, a distribuit o imagine care îl prezintă pe clientul său cu doi papagali pe umeri: „Urmează să ascultăm martorii în cazul clientului nostru, care a aflat ca a fost înșelat datorită papagalilor săi care repetau întruna: Soțul meu nu este acasă, vino!”. Acest caz neobișnuit a atras atenția publicului, iar prima audiere la tribunalul din Istanbul s-a încheiat cu amânarea procesului pentru o dată ulterioară, scrie Libertatea.

Incidente similare, în care animalele sunt implicate ca martori, au avut loc și în alte țări. Într-un caz din Vietnam, o femeie a aflat despre aventura soțului său cu menajera datorită papagalului său, care repeta conversațiile dintre cei doi. Această descoperire a condus la înaintarea divorțului și la utilizarea unei camere ascunse pentru a surprinde dovezi.

În altă situație inedită, în India, un papagal a fost considerat martor principal într-un caz de crimă și a oferit detalii care au contribuit la condamnarea a doi bărbați la închisoare pe viață pentru uciderea unei femei. Aceste exemple demonstrează că, în unele situații, animalele pot juca un rol neașteptat în procesele judiciare.