Doliu în justiție: a murit cel mai longeviv procuror din țară

Autor: Radu Pop
Publicat: 15-04-2024 21:06
Actualizat: 15-04-2024 21:11

Doliu în justiție: a murit cel mai longeviv procuror din țară!

Cel mai longeviv procuror din țară, Pavel Palcu, a decedat la vârsta de 70 de ani. De precizat e că în decembrie 2023 a suferit un atac vascular cerebral.

Procurorul criminalist Pavel Palcu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, a fost cel mai longeviv procuror din țară, intrând în sistem în urmă cu peste patru decenii, informează aradon.ro.

Parcurs profesional

Pavel Palcu a devenit procuror în anul 1980, intrând în sistem la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. De acolo a fost transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, pe care l-a și condus timp de 12 ani. Recent, Consiliul Superior al Magistraturii i-a prelungit procurorului Palcu menținerea în funcție până pe 15 ianuarie 2024, însă a fost pensionat la cerere după evenimentul din decembrie 2023.

Doctor în criminalistică, Pavel Palcu a ales să își continue activitatea în magistratură, chiar dacă legea i-a permis să se pensioneze, continuând astfel sa soluționeze cele mai dificile dosare de omor.

Problemele de sănătate

La finalul lunii decembrie 2023, însă, acesta s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate, suferind un atac vascular cerebral în urma căruia a fost operat de urgență la Timișoara. De atunci, a fost internat într-un centru de recuperare din capitală, unde a murit luni, 15 aprilie.

Cazuri soluționate

Considerat unul dintre cei mai buni procurori ai Ministerului Public, Pavel Palcu a soluționat unele dintre cele mai complexe cazuri de omor produse pe raza județului Arad. Cel mai recent, acesta a instrumentat cazul bărbatului din Neudorf care și-a ucis fratele cu cioburile unei sticle sparte, dar și cazul tânărului ucis în bătaie de un polițist local, în sediul Poliției Locale din Arad.