Cabinetul de război israelian s-a reunit pentru a decide cum va răspunde Iranului pentru atacul de sâmbătă noaptea

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 16-04-2024 04:11

Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta sâmbătă noaptea, cu peste 300 de drone și rachete, a declarat ieri șeful Statului Major al Armatei israeliene, relatează Reuters, citat de Rador Radio România.

El a vorbit de la Baza Aeriană Nevatim, care a înregistrat unele pagube în urma atacului iranian, care a venit ca represalii după raidul aerian israelian din 1 aprilie asupra consulatului iranian la Damasc, soldat cu moartea a șapte membri din Corpul Gardienilor Revoluției.

Cabinetul de război israelian s-a reunit ieri pentru a decide asupra modului cum va acționa Israelul, dar, se dorește evitarea unui război regional și o reacție care să nu fie blocată de Statele Unite, care au precizat că nu se vor alătura Israelului într-un eventual atac direct asupra Iranului.

Statele Unite, Franța, Germania și Marea Britanie cer Israelului să renunțe la răspuns, susținând că doborârea a peste 99% din dronele și rachetele lansate din Iran, la care au contribuit și aceste state, este suficientă pentru declararea victoriei. Cabinetul de război israelian se va reuni din nou astăzi.