Romario se reapucă de fotbal la 58 de ani

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 17-04-2024 16:51

Fostul internațional brazilian Romario va reveni pe teren la 58 de ani. El va juca pentru o echipă din divizia a doua din Rio de Janeiro, la care este președinte, potrivit mediafax.

Fostul atacant al naționalei Braziliei Romario, în vârstă de 58 de ani, s-a înscris ca jucător la America-RJ, o echipă din divizia a doua din Rio de Janeiro, la care este președinte. Romario ar urma să revină pe teren după 15 ani în care nu a mai jucat fotbal în competiții oficiale, relatează Reuters.

Romario s-a retras în 2008 din fotbal și a devenit director sportiv al echipei America-RJ în 2009. A jucat pentru Brazilia la două cupe mondiale, marcând cinci goluri. În 2009 a revenit totuși pe teren, jucând 22 de minute pentru America, echipa favorită a tatălui său, într-un meci care a încoronat-o campioană a diviziei secunde din Rio de Janeiro.

Fiul lui Romario, Romarinho, joacă și el pentru America. Într-o postare pe pagina sa de Instagram, Romario a spus: "Nu voi concura în campionat, ci mai degrabă voi juca în câteva meciuri pentru echipa inimii mele și îmi voi împlini un alt vis, acela de a juca alături de fiul meu. Voi ce părere aveți?"

Forul fotbalistic din Rio de Janeiro a confirmat înregistrarea lui Romario ca jucător, adăugând că acesta va primi un salariu minim, care va fi donat clubului.

Romario a jucat peste 70 de meciuri pentru naționala Braziliei între 1987 și 2005, marcând 56 de goluri. A mai jucat pentru Vasco da Gama, Flamengo și Fluminense în Brazilia, precum și pentru Barcelona, PSV Eindhoven și Valencia. După ce s-a retras din fotbal a devenit senator și a condus anchete ale Congresului privind corupția din fotbalul brazilian.