STIAȚI CĂ. Spanacul, sursa bogată de antioxidanți

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 29-04-2014 07:25

E sezonul lui si perioada in care e cel mai indicat sa-l consumi proaspat, in salate. Dar nu-i de ocolit nici sote, alaturi de o portie de somon la gratar. Da, despre spanac vorbesc. 
Pentru cine nu stie inca, spanacul reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, cu proprietati excelente de prevenire a bolilor si de mentinere a organismului in stare perfecta de sanatate. Ce contine spanacul? Saruri minerale in cantitati foarte mari (calciu, zinc, sodiu, potasiu, fier, magneziu, fosfor),vitamine ( A, B1, B2, B12, C, acid folic), lipide, glucide, proteine si aminoacizi.  Principalele proprietati ale spanacului: curata si regenereaza sistemul digestiv, intareste sistemul imunitar, este util in prevenirea bolilor cardiovasculare, nutritiv si tonifiant, remineralizant, previne si trateaza anemia si e perfect daca urmezi o cura de detoxifiere a organismului. E bine sa stii ca spanacul se recomanda a fi consumat in stare cruda. Preluare: armandolungu.ro