E sezonul lui si perioada in care e cel mai indicat sa-l consumi proaspat, in salate. Dar nu-i de ocolit nici sote, alaturi de o portie de somon la gratar. Da, despre spanac vorbesc.
Pentru cine nu stie inca, spanacul reprezinta o sursa bogata de antioxidanti, cu proprietati excelente de prevenire a bolilor si de mentinere a organismului in stare perfecta de sanatate.
Ce contine spanacul? Saruri minerale in cantitati foarte mari (calciu, zinc, sodiu, potasiu, fier, magneziu, fosfor),vitamine ( A, B1, B2, B12, C, acid folic), lipide, glucide, proteine si aminoacizi.
Principalele proprietati ale spanacului: curata si regenereaza sistemul digestiv, intareste sistemul imunitar, este util in prevenirea bolilor cardiovasculare, nutritiv si tonifiant, remineralizant, previne si trateaza anemia si e perfect daca urmezi o cura de detoxifiere a organismului.
E bine sa stii ca spanacul se recomanda a fi consumat in stare cruda.
Preluare: armandolungu.ro