Decizie stranie a PSD în privinţa un candidat la parţiale

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 29-04-2014 15:59

În 25 mai, la alegerile parţiale, în Colegiul 3 Timişoara va candida medicul Florin Bîrsăşteanu. Acesta se va duela electoral cu liberalul Viorel Coifan, cel care pleacă din postura de favorit, graţie încrederii de care se bucură primarul Nicolae Robu, preşedinte PNL Timiş.

Cu doar o lună înainte de alegeri, Florin Bîrsăşteanu a fost numit director la Spitalul Judeţean Timişoara, la propunerea partidului. Decizia pare stranie în condiţiile în care un mandat în Parlament ar fi incompatibil cu mandatul din fruntea unităţii medicale. Astfel, social-democraţii fie au numit un director doar pentru o lună, fie şi-au luat indirect adio de la Colegiul 3 Timişoara.

În ciuda situaţiei create, Florin Bîrsăşteanu se declară în continuare încrezător în şansele sale de a ajunge deputat. Trebuie menţionat însă şi faptul că medicul nu şi-a dorit să candideze, fiind împins de partid în această postură. „Numirea e programată de două luni de zile. De la ieşirea liberalilor de la guvernare mi s-au dat semnale că se va întâmpla. PSD va lua acest colegiu. Fără discuţie. Avem un partid prea bine organizat şi prea mare şi de forţă. Eu sunt convins că poziţia elevată a liberalilor în zonă nu va fi determinantă pentru plasarea candidatului lor pe locul întâi. Ce va fi cu spitalul nu ştiu. O să vedem”, a declarat Bîrsăşteanu, pentru stiripesurse.ro.