Război total! PSD către Băsescu: Să cheme lumea în stradă; poate chemăm şi noi şi tranşăm lucrurile acolo

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 12-02-2014 10:46

"Domnul Basescu am vazut ca da foarte multe lectii, am vazut ca incita si la violenta si la dezordine sociala. Îl astept. De-abia îl astept sa cheme lumea în strada, ca poate chemam si noi si poate transam lucrurile acolo, daca tot... Sa nu creada el ca ne sperie", a afirmat Dragnea.

Vicepremierul i-a sugerat lui Traian Basescu sa fie "putin mai retinut" în acest sens: "Un presedinte care sa cheme la dezordine sociala nu cred ca s-a mai vazut într-un stat democratic, ca tot vorbea de statul de drept".

El a tinut sa-i replice sefului statului, aratând ca bugetul Ministerului Dezvoltarii era cu mult mai mare în anii trecuti, atunci când Traian Basescu "taia salarii si pensii", decât este în acest moment: "De asemenea, am înteles ca sunt multi bani pentru dezvoltare, ca tot o spune, cu nume si prenume. Vreau sa-i aduc aminte ca atunci când a taiat salariile si pensiile - pensiile nu au mai fost taiate, pentru ca a blocat Curtea - exact în acei ani bugetul de la Ministerul Dezvoltarii are mult mai mare decât îl are ministerul acum".

Dragnea a mai spus ca toate argumentele aduse de presedintele Traian Basescu împotriva masurii de reesalonare a creditelor au în spate supararea acestuia legata de un posibil scor electoral pe care PMP îl poate lua.

Presedintele Traian Basescu a declarat, aseară, ca nu este necesara cresterea accizei la benzina si motorina, mentionând ca, daca va fi cazul, va face ce nu a facut pâna acum, adica îi va chema pe români sa se apere în strada: "Pentru ca stiu ca este o mare minciuna, eu îi voi chema pe români sa se apere în strada, în mitinguri, pentru ca eu pot demonstra si am demonstrat ca nu este necesar. Este un abuz".