Diaconu îşi propune să meargă la Bruxelles cu autoturismul ARO

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 05-05-2014 15:48

Mircea Diaconu a declarat, luni, dupa o întâlnire cu alegatorii în fata Teatrului National din Târgu Mures, ca este în campanie cu masina sa ARO 10 din 1996 si, daca va câstiga alegerile, îi va face o revizie si va merge cu ea la Bruxelles si nu cu avionul.

"Daca izbutesc în 25 (mai - n.r.), daca izbutim în 25, ma duc si mai fac o revizie acestui ARO, ca sa ajung cu el la Bruxelles. Vorbesc foarte serios. Ma duc cu el la Bruxelles. Nu e foarte clar cine pe cine duce la Bruxelles, ma tem ca ARO m-a adus pe mine la Bruxelles, ma tem ca si el a contribuit foarte mult ca eu sa ajung la Bruxelles, deci merg cu el si am tot respectul. (...) E din 1996, e foarte bun. Dar pentru Bruxelles cred ca o sa-i fac niste modificari la motor, ca sa am viteza un pic mai mare, ca îi încurc p-aia pe autostrazi. Ca pe aici e bine - 80, 90 (de kilometri pe ora - n.r.), e perfect. Dar pe acolo nu e bine", a spus Diaconu, potrivit mediafax.ro, aratând ca vrea sa îsi parcheze masina acolo, pentru a o vedea toti, dupa care va trimite acasa poze.

El a adaugat ca îsi repara masina cu piese de ARO si ca trebuie sa dea "doar un telefon" pentru a le obtine, având în vedere ca provine din Câmpulung Muscel si ca acolo exista astfel de piese "în toate curtile, gradinile".

"Si, daca dau un telefon, imediat am tot ce-mi trebuie, costa si foarte putin. Mi-am luat sculele cu mine si daca e vreo chestiune o repar si-n mers, asa, ma descurc, ca-mi stiu bine masina", a spus Diaconu.

Mircea Diaconu a declarat ca nu stie ce sanse are la alegerile din 25 mai, pentru ca nu are niciun criteriu de apreciere.

El a apreciat ca precedentele candidaturi independente la Parlamentul European - ale lui Tokes Laszlo si Elena Basescu - au fost "ridicole" si "false".

"Precedentele sunt ridicole, nu intra în discutie si sunt false, nu-s reale. Posibil ca acum sa apara primul caz de tipul acesta, dar si acesta e un caz special cu o anumita conotatie, cu o anumita notorietate - ca poveste, nu zic ca persoana Diaconu, ci persoana Diaconu reverberata. (...) Când domnul Tokes a intrat în PE cu voturi de la Slatina si de la Turnu Magurele, Corabia si de la Giurgiu, sa nu îmi spuneti mie ca a fost independent. Iar doamna... n-are niciun are rost sa discutam. De asta am spus, cazurile de dinainte sunt ireale. Acum va fi singurul", a spus el.

El a aratat ca este comparat de unii cu Raed Arafat "ca poveste", fiind vorba tot de "un om care nu a prea facut rau si care este lovit cu capul de toti peretii de niste domni care se cred cel putin Dumnezei".

Mircea Diaconu a afirmat ca, daca va intra în PE, are "asa, structural, o singura datorie", fata de fostul lider al liberalilor europeni Graham Watson, cu care se va consulta personal înainte de a-si exprima unele pozitii sau votul. Diaconu a subliniat ca nu va raspunde "niciunui telefon din Bucuresti" si nu se va consulta "în niciun caz cu liberalii din tara".