Funeriu şi-a început campania „luminoasă” cu un atac la Ilie Sârbu

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 06-05-2014 18:39

La prima apariţie în faţa presei în postura de candidat, Funeriu a anunţat o campanie „luminoasă”, în care cei de la Mişcarea Populară vor „injecta încredere”, vor fi „luminoşi”, vor face „o campanie senină, cu bunătate, dreptate şi adevăr”. Planurile iniţiale au ţinut doar 10 minute, după care fostul ministru a lansat un atac extrem de dur şi mai puţin „luminos” la adresa social-democratului Ilie Sârbu.

În contextul în care Daniel Funeriu vorbea despre cât de puţini politicieni timişoreni au „lăsat o urmă la Bucureşti”, a fost pronunţat numele lui Ilie Sârbu. A fost momentul în care candidatul PMP s-a dezlănţuit.

Eu am vorbit despre politicieni, nu despre capii mafiei locale. Influenţa lui a fost de a-şi pune fiica în Parlamentul European şi de a-l sprijini în Parlament pe ginere. Am promis că o să fac o campanie luminoasă. O voi face, dar, totuşi, nu o fac chiar înainte. Dacă domnul Sârbu e un aşa bun politician, de ce nu a adus bani la Spitalul de Copii? De ce nu a făcut gara din Timişoara? Două probe tangibile că influenţa marelui politician - între ghilimele - Sârbu nu a fost decât propriul interes, casă la RAAPPS în Bucureşti şi aşa mai departe”, a declarat Funeriu.