Un vicepreşedinte PNL sare în apărarea lui Mircea Mihăieş

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-05-2014 12:48

Premierul şi-a argumentat gestul prin faptul că Mihăieş, fost adjunct al lui Patapievici la ICR, ar fi „de extremă dreaptă”, „un fascist bătrân”, „neonazist”. Scriitorul timişorean a declarat că îl va da în judecată pe Victor Ponta.

Mihăieş şi-a găsit un aliat în concitadinul Nicolae Robu, vicepreşedinte al PNL. Acesta a anunţat că va semna petiţia de susţinere a lui Mihăieş. Mai mult, Robu îşi pune cenuşă în cap pentru faptul că l-a susţinut cândva pe Ponta.

„Ca intelectual, profesor universitar şi primar al municipiului Timişoara, consider total deplasată catalogarea drept fascist a concitadinului Mircea Mihăeş, proeminent scriitor, critic literar şi cadru universitar al Timişoarei, de către premierul Victor Ponta. Este îngrijorător că România a ajuns, la 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, să aibă un prim-ministru - aspirant, în plus, la funcţia de preşedinte! - în stare să procedeze astfel cu cei cu alte opţiuni ideologice şi alte afinităţi de persoane decât el. Această nouă devoalare de mentalitate şi caracter pe care ne-o oferă Victor Ponta mă face să regret şi mai mult că în urmă cu nu multă vreme am putut - ca om cu o cu totul altă axiologie, având, la loc de frunte în setul de valori prezumţia de bună-credinţă - fi atât de naiv încât să cred în el şi în partidul pe care îl conduce, ba mai mult, să-i îndemn şi pe alţii să facă la fel”, a declarat Robu.

„Şi eu sunt de dreapta. Mâine, poimâine, mă pot aştepta să fiu făcut şi eu fascist”, a mai adăugat liberalul.