Autorităţile libiene denunţă o tentativă de lovitură de stat la Benghazi

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 18-05-2014 06:21


Atacul condus de Khalifa Haftar, în opinia acestuia împotriva 'unor grupuri teroriste', este considerat de Tripoli ca 'o acţiune în afara legitimităţii statului şi o lovitură de stat', potrivit comunicatului citit de preşedintele Congresului General Naţional (parlamentul), Nouri Abusahmain.

'Toţi cei care au participat la această tentativă de lovitură de stat vor fi judecaţi', a avertizat el, reamintind că armata a dat ordine 'pentru a se opune oricărei manevre a puciştilor'.

Nouri Abusahmain a dat citire comunicatului alături de premierul interimar, Abdallah Al-Theni, şi de şeful statului-major al armatei, Abdessalem Jadallah.AGERPRES UPDATE: Cel puţin 79 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 141 au fost rănite vineri la Benghazi, în estul Libiei, în luptele dintre un grup armat fidel unui fost general în retragere şi miliţii islamiste, a anunţat un responsabil din cadrul Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Potrivit lui Abdullah al-Fitouri, un responsabil din Ministerul Sănătăţii pentru regiunea de est, bilanţul s-a înrăutăţit la 79 de morţi şi 141 de răniţi, aflaţi în cinci spitale din regiunea respectivă. Într-un bilanţ anterior, un purtător de cuvânt al ministerului anunţase 37 de persoane decedate şi 139 rănite.