Guvernul din Egipt are regim de lucru militar

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 17-06-2014 19:46



După ce a convocat guvernul condus de premierul Ibrahim Mehleb la palatul prezidenţial la ora 7 dimineaţa pentru ceremonia de depunere a jurământului, fostul şef al armatei a subliniat că miniştrii ar trebui să se obişnuiască cu noul program de lucru.

'Fiecare ministru va fi la biroul său la ora şapte', le-a spus Mehleb jurnaliştilor după ce guvernul a avut prima reuniune cu Sisi, într-o sesiune maraton de şapte ore ce a urmat ceremoniei de inaugurare. Mehleb, reconfirmat de Sisi după victoria fără drept de apel obţinută de acesta în alegerile prezidenţiale din urmă cu trei săptămâni, şi-a păstrat oamenii din poziţii-cheie precum cele din economie şi securitate, dar şi-a nominalizat un alt ministru pentru investiţii, în speranţa de a atrage finanţare străină.

Economia Egiptului ar urma să crească cu aproximativ 3,2 procente în anul fiscal ce începe la 1 iulie, cu mult sub nivelurile necesare pentru a crea suficiente locuri de muncă pentru o populaţie în creştere rapidă de nu mai puţin de 86 de milioane de persoane şi pentru a diminua amploarea sărăciei. Tulburările din ultimii trei ani, când doi preşedinţi au fost înlăturaţi şi sute de persoane au fost ucise, au contribuit la distrugerea turismului şi la alungarea investitorilor,