Gabriela Firea: Cu banii din certificatele de emisii de gaze vor fi cumparate microbuze scolare

Autor: Iosif Buble, Colaborator
Publicat: 25-06-2014 17:19

Proiectul de lege are ca obiect completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011, în sensul repartizării pentru anul 2014 a unor sume obţinute din vânzarea la licitaţie a certificatelor de  emisii de gaze cu efect de seră.

Astfel, o sumă de 90,3 milioane lei ar fi alocată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru achiziţionarea de microbuze pentru dotarea unităţilor administrativ-teritoriale în vederea asigurării transportului pentru învăţământul preuniversitar din mediul rural.

De asemenea, ar fi alocate 20,6 milioane lei pentru Ministerul Tineretului şi Sportului pentru achiziţionarea de microbuze şi autocare pentru sportivi şi 20,1 milioane lei pentru Ministerul Educaţiei Naţionale pentru achiziţionarea de microbuze şi autocare necesare cluburilor sportive şcolare şi studenţeşti.

Pentru Ministerul Mediului sunt alocaţi 44,630 milioane lei pentru finanţarea proiectului „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului Bucureşti”.

„Important este ca acești bani, deloc puțini, obținuți din vânzarea certificatelor de emisii, să fie folosiți în proiecte care să rezolve probleme concrete, contribuind astfel nemijlocit la îmbunătățirea vieții oamenilor”, a declarat, imediat după vot, Gabriela Firea, senator PSD de Ilfov.