Anunţ surprinzător al unui vicepreşedinte PNL

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 04-07-2014 23:14

Cu această ocazie, vor fi desemnaţi vicepreşedinţii cu atribuţii executive. Deşi nu se vor mai numi vicepreşedinţi executivi, cei care vor avea sarcini speciale vor căpăta şi o importanţă mai mare în partid. Dacă după precedentele alegeri au fost doar 15 vicepreşedinţi executivi din cei 31, cel mai probabil, nici acum nu vor fi foarte mulţi cei care vor primi atribuţii suplimentare. Preşedintele Klaus Iohannis şi secretarul general Marian Petrache vor avea cuvântul decisiv în împărţirea sarcinilor.

În mod surprinzător, unii vicepreşedinţi nu îşi doresc să se implice foarte mult în conducerea partidului. Spre exemplu, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, susţine că este prea ocupat cu sarcinile administrative pentru a-şi dori mai multe responsabilităţi "la centru". „Luni avem o nouă şedinţă a BPN şi voi fi prezent la ea. Vom stabili atribuţiile vicepreşedinţilor. Pot să spun de acum că nu intenţionez să asum mari şi multe responsabilităţi, pentru că sunt o persoană foarte ocupată şi nu am dispobilităţi de timp să asum responsabilităţi care cer mult timp la nivelul conducerii naţionale a PNL”, a declarat Robu.

Un alt vicepreşedinte al PNL, hunedoreanul Mircea Moloţ, se declară gata să accepte atribuţii executive, însă numai în domeniile sale de competenţă. „E vorba de repartizat nişte sarcini de către preşedinte. E atributul preşedintelui să dea sarcinile. Dacă preşedintele şi secretarul general cred că sunt util într-o funcţie executivă, sigur că accept. Bineînţeles, dacă mă pricep la ceea ce mi se oferă. Altfel, nu”, a declarat Moloţ, pentru STIRIPESURSE.RO.