Sârbii vor și în UE și în prietenie cu Rusia

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 07-07-2014 22:46



'Nu am ascuns niciodată faptul că Serbia vrea să devină parte a Uniunii Europene, dar Serbia nu vrea să îşi strice relaţiile foarte bune de prietenie cu Rusia într-un moment dificil', a declarat Vucic, vorbind cu presa după o întrevedere cu premierul rus Dmitri Medvedev la Moscova. Şeful executivului de la Belgrad a adăugat că ţara sa va sprijini toate iniţiativele de pace ale preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la Ucraina.

El a precizat că Serbia sprijină de asemenea poziţia Germaniei în acest caz. 'Serbia îşi doreşte o rezolvare paşnică a problemei ucrainene. Serbia este o ţară mică şi am învăţat acest lucru pe calea cea dură', a mai spus Vucic. Medvedev a afirmat că cei doi responsabili au discutat deschis şi pe larg despre situaţia din Ucraina - 'ce s-a întâmplat, cine este de vină şi ce ar trebui făcut'.

Pe de altă parte, premierul sârb a menţionat că în urma discuţiilor referitoare la conducta South Stream toate aspectele cruciale au fost rezolvate, rămânând de definitivat doar detaliile tehnice, pe cale să fie încheiate rapid. Medvedev a confirmat că cele două state sunt gata să semneze un acord legat de South Stream în curând, ceea ce le va ridica relaţiile 'la un nou nivel'.

sursa: agerpres