Ce beneficii de “aur” are ceaiul verde pentru gravide

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 21-07-2014 08:14

Desi ar trebui sa luati in considerare, de asemenea, riscurile si sa nu depasiti valoarea maxima de o ceasca pe zi, deoarece acesta contine cafeina. Ceaiul verde are urmatoarele avantaje in timpul sarcinii: Ajuta la prevenirea parodontitei: ceaiul verde poate preveni bolile gingivale datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii, potrivit unui studiu publicat in martie 2009 de Science Daily. Consumul de o ceasca de ceai verde pe zi pentru femeile gravide poate ajuta la imbunatatirea sanatatii dentare si a reduce riscul de boli gingivale sau parodontita. Reduce colesterolul: in timpul sarcinii, colesterolul din sange poate creste, cu riscul de preeclampsie, o afectiune in care o femeie insarcinata dezvolta tensiune arteriala anormal de mare, care poate pune in pericol viata mamei si a copilului. Ceaiul verde scade colesterolul si polifenolii gasiti in ceai poate ajuta la blocarea absorbtiei intestinale de LDL sau colesterolul rau si promovarea excretiei din organism. De asemenea, creste HDL sau colesterolul bun. Scade nivelul de zahar din sange: pentru ca femeile gravide sunt susceptibile de a dezvolta diabet gestational, consumul de ceai verde poate fi benefic, deoarece acesta poate ajuta la controlul de zahar din sange in organism. Citeste mai mult pe: http://bewoman.ro/mamici/ceai-verde-in-timpul-sarcinii-beneficii-uimitoare.html