De ce este bine să includem macrou în alimentația noastră?

Autor: Iuliana Knospe, Colaborator
Publicat: 03-08-2014 09:34

Putini oameni se gandesc la beneficiile pe care le are acest peste pentru corpul nostru. Fiecare produs are proprietati chimice si actioneaza intr-un anumit fel pe corp. In compozitia chimica a macroului se gaseste multe proteine si grasimi.

Cantitatea normala de grasime este de 13 de grame, ceea ce este suficienta pentru a determina pestele sa fie uleios. Proteinele sunt o medie de 18 de grame si sunt absorbite de trei ori mai repede decat proteina din carne de vita.

Macroul este un peste cu putine calorii. Pentru a primi o ratie zilnica de calorii ar trebui sa se manance aproximativ 700 de grame de peste, dar nu uitati si de grasimea din el. Acizii grasi nesaturati din macrou sunt in numar mare. Ele sunt foarte valoroase si au efect antioxidant. Ajuta la intarirea membranelor celulare ale organismului in detrimentul neutralizarea de electroni liberi. Acestia sunt radicali, care pot penetra peretii celulelor si perturba activitatile lor. Acestia da nastere la un numar de boli, inclusiv cancer. Pentru a evita acest lucru, este important sa se manance produsele potrivite.

Nu este surprinzator, ca copiilor le este oferit ulei de peste, care este plin de acizi grasi nesaturati. Compozitia chimica a macroului stimularea cresterea armonioasa si dezvoltarea copiilor si este foarte util pentru femeile gravide si cele care alapteaza.

Pentru a evita un dezechilibru intre cresterea si dezvoltarea organelor interne la adolescenti, macroul trebuie sa fie prezent in dieta lor. De asemenea, macroul contine componente valoroase de substante si minerale.

Citeste mai multe pe : http://bewoman.ro/sanatate/macrou-proprietati-si-beneficii-pentru-sanatate.html