Oprescu a decis: Nu se justifică acum o discuţie despre majorarea preţului căldurii

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 26-08-2014 20:00

În cadrul proiectului lansat la cererea RADET, propunerea de majorare a tarifului la distributia si transportul energiei era de circa 10% pentru consumatorii casnici si cu circa 20% pentru agentii economici.

Oprescu spune ca proiectul supus dezbaterii publice nu a fost avizat de Autoritatea publica de reglementare a serviciilor publice și ca nu este oportuna discutarea majorarii de pret in conditiile in care ELCEN se va contopi in curand cu RADET.

"Tinand cont ca, la ora actuala, calendarul unificarii dintre ELCEN si RADET se afla in etapele finale, nu este justificata o discutie despre majorarea tarifului la transportul si distributia energiei termice. In momentul in care va aparea o singura entitate, respectiv sistemul integrat de producere, transport si distributie a energiei termice, toate neconcordantele intre deciziile autoritatilor nationale si ale celor locale vor disparea. Municipalitatea va fi in masura atunci sa controleze tarifele in beneficiul cetatenilor", a declarat Oprescu.