Ironii la adresa Corinei Crețu: E comisarul universal?

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 01-09-2014 18:18

Victor Ponta aruncă România într-un penibil greu de descris, ajutat de Zgonea, sfidând orice normă stabilită de Tratatul de la Lisabona privind nominalizarea candidaţilor pentru Comisia Europeană. Zgonea ne-a informat astăzi într-o conferinţă de presă că doamna Creţu va fi şi domnia sa întrebată, ulterior, dacă se pricepe la portofoliul ales de Bruxelles, iar că o eventuală audiere va fi făcută la Parlament după răspunsul lui Jean-Claude Juncker”, spune Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL atrage atenţia asupra faptului că nu poate fi transmis un nume către şefia Comisiei Europene fără audierea în Parlamentul naţional, aşa cum o prevede Tratatul de la Lisabona şi, cu atât mai puţin, nu poate fi transmis „în orb”, ignorând un alt aspect esenţial: lupta pentru un portofoliu cât mai bun atrbuit României.

”Înţelegem din foarte puţinele informaţii publice disponibile, obţinute cu mare efort de către presă, Corina Creţu a fost propusă pentru un comisariat neprecizat. Să înţelegem de aici că, în dauna lui Dacian Cioloş, Corina Creţu este „comisarul universal”, cu expertiză profesională în orice domeniu?, întreabă Cătălin Predoiu.