SCENARIU: Ministrul Pricopie, torpilat din PSD

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 16-09-2014 00:04

Culmea, acestea sunt din zona opoziţiei. Surse politice cu experienţă în domeniul educaţiei au prezentat, pentru stiripesurse.ro, un scenariu conform căruia Pricopie este victima intereselor de partid.

„Toată ecuaţia e că vor să-l dea jos pe Pricopie. Andronescu vrea să-l dea jos pe Pricopie pentru că nu ascultă de ea. Adică Pricopie săracul se chinuie să ţină sistemul cum poate el, încearcă să se opună la tot felul de măgării pe care vor să le facă Andronescu şi Costoiu şi ăştia îl torpilează de-l îndoaie. Pricopie încearcă cât de cât să mai ţină piept diverselor mafii partinice ale lui Dragnea şi aşa mai departe, ăştia îl torpilează să-l dea afară. Cam asta e ecuaţia”, ne-a declarat un lider al opoziţiei.

Persoane implicate la vârf în sistemul educaţional susţin că discuţia despre manuale este una falsă. „Modul clasic în care se protejează Ministerul de un ministru de care nu-i convine este să-l trosnească la licitaţii, adică să facă procedurile fals, astfel încât să fie contestate. Peste fondul acesta politic se adaugă incapacitatea lor de a gestiona sistemul educaţional, care nu e uşor de gestionat”, mai declară sursele noastre.