Seful UDMR reclamat la ANI pe motiv de avere

Autor: Roxana Popa, Redactor
Publicat: 29-09-2014 14:02

Reclamatia vine din partea deputatului Bogdan Diaconu. stiripesurse.ro va prezinta acuzatiile la adresa liderului UDMR:

Subsemnatul, Bogdan Diaconu, deputat, Președinte al formațiunii politice în curs de înființare Partidul România Unită

  • În temeiul art.16 alin 2 din Constituție, potrivit căruia: ”Nimeni nu este mai presus de lege”,
  • În temeiul art. 99  lit. k), art.70, art.71, art.72, art.73 din Legea 161/2003 și art. 8 din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, (Legea nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei)

Vă sesizăm prin prezenta, pentru a face cercetări potrivit competenței dumneavoastra, cu ceea ce consideram a fi o situație de incompatibilitate cu exercitarea unor funcții de demnitate publică, prin încălcarea prevederilor legale – cu precădere a articolului 292 Cod penal- actual 326 C.P.

ANI are obligația să constate oficial fapta deputatului Kelemen Hunor de încălcare a obligaţiilor legale privind demnitatea publică pe care a exercitat-o, și incompatibilitatea sa cu exercitarea unor funcții de demnitate publică.

Conform legii "persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Restul plangerii poate fi citit AICI