Ponta critică din nou judecătorii. Bani pentru elicoptere, nu pentru cultură

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 07-10-2014 11:40
Actualizat: 07-10-2014 13:28

Premierul Victor Ponta critică din nou judecătorii în cazul retrocedării sculpturii "Cuminţenia Pământului". La aniversarea de 10 ani a SMURD, Ponta s-a arătat deranjat de faptul că statul trebuie să plătească 20 de milioane de euro pe sculptura retrocedată, fix cât ar costa achiziţia a 4 noi elicoptere pentru SMURD.

"Din ce mi-a spus domnul Arafat, încă 4 elicoptere ar asigura capacitatea dumneavostră de a interveni în absolut orice zonă. Ar asigura capacitatea de a interveni şi în Moldova, la românii de pe cealaltă parte a Prutului. Pentru încă 4 elicoptere ne trebuie 20 de milioane de euro, sumă care s-a pierdut prin retrocedarea operei de artă "Cuminţenia Pământului". Ca să vedeţi de ce sunt supărat uneori. Vreau să folosim acei bani să salvăm vieţi", a declarat Ponta, la ceremonia de aniversare a SMURD.

Premierul Victor Ponta a anunţat acum câteva zile că i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) asupra faptului că un judecător a emis, în opinia sa, o hotărâre greşită în cazul operei lui Brâncuşi, spunând că acel judecător ar trebui să plătească. După criticile aduse judecătorului, premierul a intrat şi în atenţia Inspecţiei judiciare.