ACUZAȚII dure la Iohannis: A întors spatele detașamenului de onoare al Armatei

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-10-2014 18:12

Klaus Iohannis este iar în centrul unui scandal de amploare. După ce a fost acuzat în trecut că nu ar fi participat niciodată la evenimentele de 1 decembrie, Ziua Națională a României, în calitate de primar al Sibiului, prezidențiabilul ACL este iar arătat cu degetul.

Senatorul PSD Liviu Marian Pop îl acuză pe Klaus Iohnnis că ar fi dezonorat Armata Română. Astfel, cu ocazia împliniri a 70 de ani de la eliberarea Oradei de către Armata Română de sub ocupația germană și a semnării Declarației de Independență a Românilor din Transilvania, Iohannis ar fi comis un gest fără precedent. ”Spre rușinea domniei sale, acesta, împreună cu suita, a stat cât a realizat fotografiile oficiale, plecând și întorcând spatele detașamentului de onoare al Armatei Române la momentul când acesta se pregătea de defilare. Astfel, cu nesimțire, Iohannis  și-a bătut efectiv joc de memoria ostașilor români care au eliberat Oradea de sub jugul fascist german.”, spune senatorul PSD.

Mai mult, Pop îi reproșează liderului liberal și absența de la un alt eveniment important. ”De neînțeles  a fost și lipsa primarului de Oradea și a invitaților sași în frunte cu pretendentul prezidențiabil Iohannis de la evenimentele comemorative în cinstea lui Aurel Lazăr. Asta, cu atât mai mult cu cât Primăria Oradea s-a numărat printre organizatori. Nici primarul Ilie Bolojan, dar nici Iohannis nu au fost prezenți și nu au depus jerbe de flori la statuia lui Aurel Lazăr. Asta prin prisma lucrului bine făcut în România domnului Iohannis.”, a declarat Pop.