PDL, despre migraţia aleşilor: Este importantă și calitatea membrilor

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 17-10-2014 11:32

Un primar traseist nu este un om de încredere, afirmă prim vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu. El dă de înțeles că Alianța Creștin Liberală se poate dispensa de astfel de persoane.

Astăzi este ultima zi în care aleşii locali mai pot să aleagă în ce formaţiune politică doresc să activeze pentru restul mandatului, potrivit  Ordonanței 55. PSD este principalul beneficiar de pe urma ordonanței traseiștilor, iar aproximativ 300 de primari de la PNL și PDL au trecut în tabăra PSD-UNPR-PC.

Nu avem, deocamdată, o cifră exactă dar mă îndoiesc că este un fenomen de amploare”, spune prim vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu la RFI.

Ceea ce e important în viața unui partid este și calitatea membrilor și calitatea actului politic. Deci, dacă un primar a făcut acest pas, fie cedând presiunilor sau mergând după promisiunile Partidului Social Democrat, atunci e limpede că nu ne-am fi putut baza pe el. Și e limpede că ar fi afectat calitatea ACL. Ceea ce este important este că cei corecți, cei loiali unor valori, cei care vor o astfel de politică în România au rămas cu noi” explică Predoiu.

PDL a rămas fără niciun primar în județul Buzău după ce ultimii trei pe care îi avea au migrat la PSD.  În Alba PSD a câştigat cinci primari, doi consilieri judeţeni şi 37 de consilieri locali. La Bistrița Năsăud PDL a pierdut jumătate din primari, iar PNL pe toţi, PSD are 35 de primari.

Ordonanţa care le permitea aleşilor locali să facă pasul în afara partidului de proveniență expiră în 17 octombrie.