Marturisiri incredibile. Cum se incurca fostul sef SPP in declaratiile despre Hrebenciuc

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 21-10-2014 07:39

Fostul sef SPP Dumitru Iliescu, implicat in dosarul de trafic de influenta al lui Viorel Hrebenciuc, s-a incurcat in declaratiile privind culisele discutiilor lui cu nasul sau Viorel Hrebenciuc. Iliescu este acuzat ca i-ar fi dat informatii lui Hrebenciuc despre dosarele DNA si mandatele sale de ascultare.

Dumitru Iliescu a incercat sa explice culisele discutiilor sale cu Hrebenciuc, insa s-a incurcat in declaratii. El afirma ca a fost invitat la o discutie de pun procuror DNA pe care il cunoaste: "Cunosc un singur procuror la DNA, care m-a invitat la o discuţie". Insa, la nici cateva minute dupa aceasta afirmatie, Iliescu marturiseste cu totul altceva: "Vreau să vă spun că nu cunosc niciun angajat al DNA şi nici nu am o persoană de contact care să ţină legătura cu un funcţionar al DNA".

Fostul sef SPP a incurcat si alte detalii. El sustine ca l-a contactat pe Hrebenciuc sa ii ajute fiica sa se angajeze, dar ca fiica sa nu s-a mai dus. Apoi se contrazice si spune ca s-a dus dar nu i-a placut. Ca in final sa spuna ca nici nu isi aminteste ce au discutat. Confuzie sau munciuna?

"M-am întâlnit cu el. Domnul Hrebenciuc este naşul meu, este un om de familie, m-am văzut cu el, dar nu mi-a cerut aşa ceva. Am discutat cu domnul Hrebenciuc un aspect legat de angajarea fiicei mele, dar atât. M-a sunat pentru angajare, dar la o firmă privată, însă fiica mea nu s-a dus. M-am văzut de multe ori cu el. Nu mi-a cerut să-i spun dacă este interceptat .M-am întâlnit cu el, cum să nu, dar nu mi-a cerut aşa ceva.

N-am pe nimeni la DNA. Se puteau vedea conexiunile. Cunosc un singur procuror la DNA, care m-a invitat la o discuţie. Domnul Hrebenciuc nu m-a căutat pe mine, eu l-am căutat, că nu aveam unde să o angajez pe fiica mea. M-am văzut de mai multe ori cu Hrebenciuc, i-am spus că n-am unde să-mi angajez fata, care a fost în concediu de maternintate doi ani, şi mi-a spus ok, că o să încerce. Mi-a găsit la o firmă privată, a fost fiica mea acolo, nu i-a plăcut şi gata.

(...)Nu îmi mai aduc aminte ce am discutat, dar în niciun caz despre un angajat al DNA. Dacă se are această conexiune, să se facă public", a precizat Iliescu la B1 TV.

Pe langa toate aceste incurcaturi si contradictii, Dumitru Iliescu a mai facut o dezvaluire interesanta, a carei detalii nu au fost contradictorii. El marturiseste ca a discutat cu Hrebenciuc despre primarul Piatra Neamt Gheorghe Stefan zis Pinalti si despre televiziunea acestuia Giga TV. Interesant este ca Hrebenciuc este cercetat intr-un alt dosar DNA pentru ca ar fi intervenit pe langa membrii CNA si ar fi facut presiuni ca licenta de functionare suspendata a televiziunii Giga TV sa fie redata acesteia.

"Atunci am vorbit de Giga TV, nu mi-a cerut să-i dau de la DNA informaţii. (...) Nu ştiu când m-am văzut ultima dată. (...) Orice om îşi dă seamă când te cheamă la DNA că te monitorizează. Am avut o discuţie despre Pinalti, dar fără să am eu vreo informaţie de la DNA. La mine nu merge cu schimbul: îmi faci asta, îţi dau asta. Eu mă cunosc cu Hrebenciuc de 25 de ani, el e naşul meu, e o altă relaţie", a mai explicat Iliescu.