SONDAJ - Probleme MAJORE pentru Victor Ponta

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 07-11-2014 21:09
Actualizat: 08-11-2014 09:47

Un sondaj realizat de IRES arată că românilor nu prea le plac alianțele politice și nici nu votează în turul II, după cum le dictează candidatul pe care l-au susținut în primul tur.

Victor Ponta s-a aliat cu cel puțin 4 candidați în turul II, dar sondajul IRES arată că votanții acestora nu vor vota așa cum le dictează liderul.

88,9% dintre votanții lui Dan Diaconescu susțin că n-ar vota cu cine le spune liderul, în timp ce doar 11,1% ar merge pe calea indicată. De asemenea, chiar dacă UDMR a spus că joacă imparțial, liderul Kelemen Hunor și-a exprimat preferința pentru Victor Ponta. 81,3% dintre votanții UDMR susțin că nu vor vota la indicația liderului.

Nici de la Tăriceanu, Victor Ponta nu va lua chiar tot. 32,3% susțin că nu vor ține cont de opțiunea lui Tăriceanu și 51,6% îl vor urma pe acesta. O mare problemă este cu electoratul lui Teodor Meleșcanu, care, în proporție de 100%, susține că nu va vota cum a indicat liderul.

Electoratul Elenei Udrea și cel al Monicăi Macovei nu este nici el mai disciplinat. Dintre votanții Monicăi Macovei doar 54% vot merge cum le spune liderul și 33% nu vor urma calea. La Elena Udrea 57,8% nu vor urma indicația liderului, în timp ce 28,9% vor urma calea indicată de Elena Udrea.

Votanților nu le plac alianțele din turul II

Conform sondajului IRES, Victor Ponta a făcut o eroare extrem de gravă. Electoratul consideră că înțelegerile din turul II au o parte obscură și ar fi preferat ca cei doi să meargă pe cont propriu, doar cu programul prezidențial.

Din această conjunctură ar câștiga Klaus Iohannis, care a anunțat că nu va negocia cu niciun candidat în turul II.

75% dintre cei care au răspuns sondajului IRES consideră că Iohannis și Ponta nu ar fi trebuit să facă alianțe în turul II.

Sondajul a fost realizat în 6 noiembrie, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1.335 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus 2,7%.