ACL, reacţie la demisia lui Corlăţean

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 10-11-2014 12:11

Demisia ministrului de Externe Titus Corlatean nu rezolva problema suplimentarii sectiilor de votare în strainatate, premierul Victor Ponta trebuind sa solutioneze rapid situatia sau sa demisioneze la rândul sau, a declarat, luni, prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu.

"Prin ceea ce s-a întâmplat este foarte clar ca Victor Ponta pregateşte furtul alegerilor. Demisia anunţata a lui Corlaţean nu va acoperi acest furt. Corlaţean trebuia demis pâna la aceasta ora... Demisia lui Corlaţean nu rezolva problema, vrem secţii suplimentare pentru românii care vor sa-şi exercite dreptul la vot. Vrem ca aceşti români sa poata spune clar ce vor, pentru preşedintele lor. Demisia lui Corlaţean nu va opri valul anti-Ponta. Este o dovada clara a complotului între Ponta şi Corlaţean, iar orice explicaţie ar veni este de prisos", a declarat prim-vicepresedintele ACL, potrivit Mediafax.
El a precizat ca nu ştie daca demisia lui Corlaţean va opri protestele din ţara şi din strainatate, deoarece ACL nu este implicata în aceste manifestaţii.
"Ştim sigur ca ceea ce s-a întâmplat în diaspora a încalcat Constituţia şi pâna la aceasta ora Corlaţean trebuia demis", a mai spus Predoiu.
"E praf în ochi, se încearca deplasarea discuţiei catre demisia domnului Corlaţean. Realitatea şi cea mai importanta problema sunt lipsa secţiilor suplimentare (...) este o manevra politica, dar va eşua. Românii sunt inteligenţi şi înţeleg ce li se pregateşte", a mai declarat liderul democrat-liberal.
Predoiu a fost întreabat daca ACL are o estimare a numarului de secţii de votare care trebuie suplimentate în diaspora.
"În funcţie de cererile estimate pe care le-au transmis ambasadele', a replicat prim-vicepreşedintele PDL.
Ministrul Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionând ca MAE îsi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru înfiintarea de noi sectii de votare în strainatate la turul 2.