Cristian Sima, noi dezvăluiri legate de Microsoft

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-11-2014 17:52
Actualizat: 19-11-2014 18:51

Brokerul fugar Cristian Sima a promis că va face, periodic, diferite dezvăluiri despre lumea politică și financiară a României. Sima vorbește, într-o postare pe blogul personal, despre un episod mai puțin cunoscut despre afacerile Microsoft în România.

”Spovedanie Flash 1

Să vă spun o poveste. Vara lui 2000. Restaurantul Basilicum, de lângă Kiseleff. La o masă cu Bebitză, alias Mickey Şpagă. Microsoft dorea să cumpere clădirea Bancorex de pe Calea Victoriei ca să facă acolo un centru de soft cu mulţi programatori tineri români. Li se cere o contribuţie de 1 milion de dolari pentru campania electorală din 2000. Microsoft plăteşte în celebrul cont de la Banca Pictet. Năstase devine prim-ministru şi uită de promisiunea făcută, cerându-le 300 de milioane pentru clădirea Bancorex. Microsoft e foarte nervos. Mickey vine cu ideea de a achiziţiona licenţe soft pentru toată România la preţ mare. Aşa a început totul. Toată lumea a fost fericită, Microsoft nu s-a băgat direct, iar Mickey a optimizat afacerea la maximum.
(Mâine, povestea Kongsberg-SPP-Eads-Securizarea frontierelor.)
Spovedanie Flash 2
Printre cititorii acestei pagini, există unul care a fost agent DIE al lui Ceauşescu, repatriat după ce Pacepa a trădat la americani, reactivat în 1988 şi actualmente agent rus în cadrul Serviciilor. A fost prezent pe pagina mea cu numele “Moş Crăciun” (vezi Spovedaniile 18,19, 20), a reapărut cu numele “Paul Ştirbei”. Are 66 de ani, se numeşte în actele pe care le deţine azi “Avram Segal”, dar nici acest nume nu este cel adevărat. Deţine toată baza de date a Securităţii de dinainte de 1989, inclusiv dosarul meu de la Securitate, cu trădarea, manifestele, înregistrările cu Mark Stevenson, agent MI6, dar şi angajamentul pe care l-am semnat în 1989 cu numele “Toma Caragiu”, după ce am fost bătut crunt. Acest dosar al meu a dispărut în totalitate de la CNSAS. “Paul Ştirbei” m-a contactat pe chat acum două săptămâni, vă voi da toată conversaţia, deşi sunt aproape 5 ore. El deţine dosarul meu, dar nu a reuşit să mă şantajeze. Din acea conversaţie, veţi realiza că omul a fost criminal angajat de statul român să elimine “duşmani ai poporului”. Este fost colaborator al gen. Geartu, omul cu microfoanele, retras la Fabrica de diamante după 1978.
“Avram Segal” nu este evreu, veţi realiza asta când veţi vedea cum consideră că Yaser Arafat a fost asasinat, prin iradiere. Acest tovarăş lucrează şi azi şi apără interesele familiei lui Ion Dincă, adica Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte, cei care au devalizat România. Radu Dimofte a cumpărat sediul Băncii Marmorosh Blank cu 50000 de dolari şi apoi a pus-o gaj la BRD contra sumei de 220 mil euro.A cumpărat şi actualul HOTEL “Howard Johnson”, fost “Dorobanţi”, pe 100000, are Mall-ul de la Băneasa, KFC şi Pizza Hut. El nu a semnat nimic şi nu are nimic pe numele lui, totul e controlat prin Andrei Băjenariu, care are un dosar la DNA de 80000 de pagini şi care s-a dus la Predoiu să-l ajute, după ce Predoiu nu mai era ministru; discuţia a avut loc în biroul meu şi am înregistrarea. Predoiu l-a refuzat. Dimofte a încercat să mă şantajeze cu o înregistrare cu mine şi cu nişte fete de la el din HOTEL, i-am spus că poate să o dea când vrea el.
Acest “Avram Segal” mi s-a destăinuit pentru că e îndrăgostit de o fostă prietenă de-ale mele (deh, dragostea joacă feste!). Dimofte e sprijinit de nepotul gen. Marin Neagoe, Renato Neagoe, un individ care nu a avut carte de muncă în viaţa lui, care nu poate părăsi ţara, dar care doarme pe conturi bine garnisite în băncile româneşti. Renato este şi cumnat cu Gabi Grecu, fost director general la Radiocom, fost tovarăş şi cu Dan Nica, şi cu Gabi Sandu, cei doi miniştri ai telecomunicaţiilor.
Celor care azi au continuat să mă ameninţe pe diferite căi le transmit un singur lucru: tot ce ştiu va ieşi la suprafaţă, nu sunt dispus la niciun târg, chiar cu riscul vieţii. Bogdan Drăgoi, Ministrul Finanţelor în Guvernul MRU este pionul cel mai important al lui Dimofte, şi el, şi tatăl său. Dimofte a părăsit Monte Carlo şi nu se ştie unde se află actualmente. Încrengătura corupţiei este imensă, iar cifrele jonglate au peste 9 zerouri.
Ţineţi aproape, în curând conversaţia cu “Moş Crăciun”, alias “Paul Ştirbei”, alias “Varlam Segal”, fost criminal al lui Ceauşescu!!!!”, scrie Sima.