Şedinţa CExN al PSD: Dan Şova se căieşte şi nu prea

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 27-11-2014 11:51
Actualizat: 27-11-2014 12:38

Liderii PSD ajung rând pe rând la partid, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Analiza alegerilor, stabilirea datei Congresului şi situaţia guvernării sunt principalele subiecte pe ordinea de zi. S-ar putea pune însă şi problema excluderii unor lideri ai partidului.

Dan Şova este unul dintre cei vizaţi de excludere. Acesta l-a atacat dur pe Liviu Dragnea după alegeri şi i-a cerut demisia. "Poate am dat prea repede acee declaraţii, dar nu cred că au făcut rău partidului", a declarat Şova, care afirmă că nu cere excluderea lui Dragnea din partid.

Cu o zi înainte de şedinţă, a apărut un zvon conform căruia Şova nu a fost invitat la şedinţa CExN. Şova a declarat joi că autosuspendarea din partid a fost valabilă doar până la prima şedinţă a CExN al PSD.

Şova s-a declarat de acord cu Victor Ponta în privinţa Congresului - acesta ar trebui organizat anul viitor, "undeva în martie". Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de Cătălin Ivan, europarlamentar şi preşedinte PSD Sector 1, şi el pe lista celor vizaţi de o posibilă excludere din partid.