Pilda liberalilor: de ce au lipsit doi grei de la CEX-ul PSD

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 29-11-2014 17:50

Comitetul Executiv al PSD a reunit toată crema partidului, în frunte cu Victor Ponta, Liviu Dragnea sau Ion Iliescu. La final, 3 grei PSD au fost maziliți din partid: Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova.

Folosind pilda învățată de la liberali, care au fugit la mazilirea lui Crin Antonescu,  cel puțin 2 grei PSD au preferat să-și găsească de treabă pentru a nu se murdări de sânge pe mâini.

Cele mai mari absențe de la CEX-ul PSD au fost cele ale lui Valeriu Zgonea, președinte al Camerei Deputaților și Nicoale Bănicioiu, președinte PSD Sector 5 și ministru al Sănătății. Bănicioiu a fost și lider al TSD și probabil că avea un cuvânt de spus la capitolul invocat de liderii partidului, care au reproșat faptul că TSD nu a reușit să mobilizeze tinerii.

Atât Nicolae Bănicioiu, cât și Valeriu Zgonea și-au ”aranjat” niște întâlniri exact în ziua CEX-ului, fapt ce le-a oferit prilejul ideal de a nu participa la marea ședință a PSD.

Acest joc ar putea fi un semnal foarte important pentru configurarea viitoarelor tabere din PSD, mai ales că Valeriu Zgonea este unul dintre greii care visează la șefia PSD.