Explicatii halucinante privind solicitarea Parlamentului catre CCR pentru a lucra duminica

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 02-12-2014 16:02
Actualizat: 02-12-2014 16:40

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a explicat de ce Parlamentul cere punct de vedere Curtii Constitutionale cu privire la data in care presedintele ales Klaus Iohannis poate depune jurmanatul. Problema parlamentarilor este ca sedinta solemna ar trebui sa se tina pe 21 decembrie, potrivit hotararii CCR, adica intr-o duminica.

Insa senatorul a explicat ca duminica Parlamentul nu lucreaza, ca exista riscul sa nu existe cvorum si s-ar vrea ca depunerea juramantului sa se faca mai devreme. Solicitarea inaintata de parlamentari catre CCR nu vine insa in baza unui articol din Constitutie ci "in baza bunelor relatii" dintre Parlament si CCR.

"Am solicitat catre CCR sa ne spuna foarte clar daca suntem tinuti de aceasta data de 21, atunci vom convoca o sedinta comuna solemna a Parlamentului pe 21 pentru a depune juramantul domnul presedinte ales Iohannis, sau putem sa o facem mai devreme. Noi am opinat ca ar putea sa fie vineri, dar daca se poate vineri atunci se poate si joi.

In baza bunelor relatii pe care le avem cu CCR. (...) Nu am sesizat nimic, am cerut un punct de vedere pentru a vedea care este data care convine cel mai bine din punct de vedere al termenelor prevazute in Constitutie cu privire la primirea si predarea mandatului de presedinte", a declarat vicepresedintele Senatului.

"Este foarte clar ca ora 12 in ziua de 21 decembrie nu poate sa treaca fara sa avem un presedinte care a depus juramantul", a mai spus Dumitrescu.