Narcisa Iorga acuză: CNA va fi dominat de PSD

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 03-12-2014 13:04

Narcisa Iorga, fost membru CNA, considera ca avizul negativ primit în Comisiile de Cultura din Parlament dupa audierea sa pentru un nou mandat de membru CNA are la baza un vot politic, iar Consiliul 'va fi dominat de PSD'.

'Audierea a decurs într-un mod în care ma asteptam si nu ma asteptam. Eu am calitate de suspect într-un dosar anchetat de DNA si ma asteptam sa se ridice aceasta problema. (...) Cum nu ma asteptam s-a facut referire la faptul ca as fi propusa de presedintele Traian Basescu si peste câteva zile îsi va începe mandatul presedintele ales. Legea audiovizualului prevede ca institutia prezidentiala face o propunere. Nu stiu daca pentru mine conteaza foarte mult cine m-a propus, conteaza foarte mult ce am facut în calitatea de membru. Am respectat întotdeauna Legea audiovizualului cu orice risc. (...) Eu consider ca votul negativ din Comisiile pentru cultura este un vot politic si din considerente care nu au legatura cu respectarea Legii audiovizualului si cu misiunea publica pe care o are acest CNA', a declarat, miercuri, Narcisa Iorga, la Parlament, dupa audierea în Comisiile de Cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului.
Iorga a sustinut ca 'audiovizualul românesc a ajuns la un nivel foarte scazut din cauza pasivitatii CNA'.
'Am fost un luptator pentru respectarea legii si probabil ca am deranjat foarte mult. (...) Votul Comisiei de azi va crea un CNA dominat de PSD în care 8 membri din 11 sunt oameni care graviteaza în jurul intereselor PSD în televiziune si în audiovizual. Daca Parlamentul considera ca aceasta este o decizie care este asteptata de opinia publica trebuie sa îsi asume acest vot. Eu nu am facut altceva decât sa aplic Legea audiovizualului, indiferent pe cine am suparat, indiferent ca a fost Antena 3, fie ca a fost un anumit jurnalist, dar Legea CNA trebuie respectata de toata lumea si trebuie aplicata de CNA. CNA în formula actuala nu va aplica Legea audiovizualului si în formula viitoare, cu 9 membri asociati PSD din 11, va fi mai rau decât a fost', a adaugat Narcisa Iorga.
Ea a mentionat ca suspiciunea din dosarul DNA în ceea ce o priveste este de instigare la trafic de influenta. Precizarea a venit dupa afirmatia presedintelui Comisiei de Cultura din Senat, Georgica Severin, potrivit caruia Iorga este cercetata pentru coruptie. Severin a revenit asupra afirmatiei sale si a spus ca fostul membru CNA are calitatea de suspect de trafic de influenta într-un dosar anchetat de DNA.
Comisiile de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor au avizat favorabil miercuri doi dintre cei trei candidati propusi pentru a deveni membri în Consiliul National al Audiovizualului (CNA).
Candidatii propusi si audiati pentru ocuparea locurilor vacante în Consiliul National al Audiovizualului au fost: Narcisa Iorga (din partea Presedintiei), Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu (din partea Guvernului).
Radu Calin Cristea a primit aviz favorabil cu 18 voturi pentru si 7 împotriva, iar Gabriel Tufeanu - aviz favorabil cu 14 voturi pentru si 11 împotriva. Narcisa Iorga a primit aviz negativ, având 7 voturi pentru si 18 împotriva.
AGERPRES