Judecătorul care a participat la MasterChef, suspendat de CSM pentru că suferă de o boală psihică

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 04-12-2014 11:39

În şedinţa din data de 3 decembrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcţia de judecător a lui Gabriel Apostol, de la Judecătoria Piteşti, începând cu data de 3 decembrie 2014, până la data de 1 februarie 2016.

Hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a art. 62 alin. 1 lit. b şi art. 64 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Articolele invocate de CSM se referă la suspendarea din funcţie a unui judecător "când suferă de o boală psihică, care îl împiedică să-şi exercite funcţia în mod corespunzător".

Fostul preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Judecătoriei Piteşti, Gabriel Apostol, a participat la show-ul MasterChef, pentru a-i demonstra soţiei, de care în prezent este despărţit, că poate obţine şorţul. Întrebat de juriu cu ce se ocupă, acesta a ţinut să precizeze că „judecă infractori şi borfaşi, pe care îi bagă la pârnaie“.

Judecătorul a intrat în vizorul CSM pentru scandalul provocat într-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti – Piteşti şi pentru ieşirile violente faţă de soţia sa, magistrat şi ea. Potrivit adevarul.ro, Gabriel Apostol a fost încătuşat de politişti, în 2013, în urm aunui scandal într-o benzinărie. O lună mai târziu, judecătorul Apostol a făcut scandal într-un magazin bricolaj din Piteşti, iar după un schimb de replici jignitoare, agenţii de pază l-au scos pe magistrat din magazin şi au chemat poliţia. La plecare, Gabriel Apostol a luat pe capota autoturismului un angajat al magazinului, care a scăpat ca prin urechile acului. Anul acesta, soţia sa, magistrat şi ea, a depus o plângere pe numele său pentru lovire, distrugere şi furt între rude. Judecătorul mai are şi alte plângeri depuse pe numele său.