SURSE - Negocieri în miez de noapte: Tăriceanu, lăsat cu mâna întinsă de Ponta

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 08-12-2014 15:02

Negocierile pentru noul Guvern sunt în toi, dar, din câte se pare, cea mai mare problemă o reprezintă oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu.

În noaptea de duminică spre luni, oamenii lui Tăriceanu s-au întâlnit cu echipa de negociere a lui Victor Ponta. Din informațiile noastre, Tăriceanu a venit cu planuri mari și a solicitat două ministere tari.

Oamenii lui Ponta s-au opus și este foarte posibil ca Tăriceanu să primească doar un minister important și unul fără prea mare greutate. La această oră, PSD i-ar oferi lui Tăriceanu Ministerul Economiei și încă un minister mai mic, care încă nu s-a stabilit.

Opoziție puternică la pretențiile lui Tăriceanu face UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Oamenii interesului național sunt nemulțumiți că Tăriceanu, care împreună cu PC-ul, are un număr apropiat de parlamentari ca și UNPR, ar urma să primească un număr dublu de ministere.

Pe calculele PSD, s-ar putea ca unul dintre miniștri remaniați să fie Ioan Rus, de la Transporturi. În acest scenariu, Tăriceanu va primi Transporturile, iar Economia va fi păstrată de PSD.