Răzbunarea lui Ion Iliescu față de marele contestatar din PSD

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 08-12-2014 23:10
Actualizat: 08-12-2014 23:16

În ședința Comitetului Executiv al PSD, unul dintre motivele invocate pentru pierderea alegerilor a fost eticheta de comuniști cu care se confruntă PSD. Toate privirile s-au ațintit asupra președintelui de onoare, Ion Iliescu.

Cel care a spart gheața și l-a abordat frontal pe Iliescu pe tema comunismului a fost Ioan Rus, ministrul Transporturilor. Răzbunarea lui Iliescu a venit însă mai repede decât s-ar fi așteptat.

Ioan Rus, vicepresedintele PSD si ministrul Transporturilor, a fost platit de catre comunisti cu 600 de lei pentru conducerea Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști(UASC) din Centrul Universitar Cluj-Napoca.

Ioan Rus l-a urmat la sefia UASC pe Ion Iliescu, primul presedinte al UASC-urilor, informează presa locală.

”Foștii comuniști ar face puțină ordine și pe Facebook. Ioan Rus, fostul Președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din Centrul Universitar Cluj-Napoca[…] Studenții fiind priviți cu suspiciune, Partidul Muncitoresc din România înființează, în anul 1957, Uniunea Asociațiilor Studențești. Președintele comitetului de organizare a fost Ion Iliescu. În 1985, la vârsta de 30 de ani, Ioan Rus conducea UASC Cluj-Napoca, iar pentru înfăptuirea neabătută a hotărârilor Partidului Comunist Român era și retribuit, cu 600 lei lunar..”, arata Zoltan Gyorke pe pagina sa de Facebook care publica si o poza cu indemnizatia primita de Ioan Rus mai jos:

”Eu credeam ca acum cu aparitia generatiei acestuia a lui Victor Ponta, … Eu am fost membru al Partidului Comunist Roman fara indoiala. El(n.r. Victor Ponta) nu a trait in comunism, decat in adolescenta”, arata Ioan Rus intr-o marturisire la Protv.