Rezultatul discuţiilor cu reprezentanţii SUA: Cum va fi evitată criza controlului judiciar

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 09-12-2014 13:09
Actualizat: 09-12-2014 14:01

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, va prezenta în şedinţa de guvern de miercuri un proiect de lege care să modifice prevederile declarate neconstituţionale de către CCR referitoare la controlul judiciar.

"Am discutat cu ministrul Justiţiei ca mâine să vină în Guvern cu modificarea (Codului penal - n.r), pe care Parlamentul are timpul necesar în această sesiune să o şi adopte", a afirmat Ponta la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Premierul a explicat că nu este nevoie de o ordonanţă de urgenţă pe această temă, întrucât "există un acord politic al tuturor grupurilor parlamentare".

În cursul dimineţii de marţi, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti, Dean Thompson, a discutat la Palatul Victoria cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, despre progresele înregistrate în justiţie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. În atenţia celor doi oficiali a fost şi necesitatea modificării Codului penal, astfel încât prevederile declarate neconstituţionale referitoare la controlul judiciar să fie clarificate.

Pe aceeaşi temă:

Curtea Constituţională, lovitură fără precedent pentru DNA şi instanţele de judecată

Reprezentanţii SUA, solicitare specială în discuţiile cu Ponta şi Cazanciuc