Ce spune China după investirea noului preşedinte al României Klaus Iohannis

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 22-12-2014 16:08

România este una dintre primele tari care au stabilit relatii diplomatice cu Republica Populara Chineza, iar Beijingul îsi doreste în continuare consolidarea relatiilor cu Bucurestiul, a afirmat luni o purtatoare de cuvânt a diplomatiei chineze, Hua Chunying, în declaratii publicate pe site-ul MAE chinez.

Rugata sa comenteze cu privire la impactul învestirii noului presedinte al României Klaus Iohannis asupra relatiilor bilaterale, Hua, vorbind în cadrul unei conferinte de presa regulate, a precizat ca presedintele Xi Jinping i-a transmis duminica felicitarile sale noului sef al statului român.
'De la stabilirea relatiilor diplomatice, legaturile dintre China si România s-au bucurat de o dezvoltare sustinuta si stabila, iar progrese au fost obtinute în schimburile si cooperarea din diferite domenii', a spus ea. 'Acest an marcheaza împlinirea a 65 de ani de la stabilirea relatiilor bilaterale si un deceniu de la stabilirea unui parteneriat oficial de cooperare prieteneasca între China si România', a adaugat responsabila.
'China pretuieste dezvoltarea relatiilor cu România si ramâne pregatita sa colaboreze cu partea româna pentru a continua evolutia relatiilor bilaterale', a conchis ea.
AGERPRES