Victor Ponta le dă vești bune moldovenilor

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 06-01-2015 22:46

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul de la Bucureşti şi Executivul moldovean condus de Iurie Leancă au realizat o foarte bună colaborare în programul de interconectare energetică, adăugând că în relaţia bilaterală s-a făcut paşi importanţi pentru atingerea obiectivelor comune în privinţa problemei energetice.

"Lucrăm foarte bine împreună! Guvernul de la Bucureşti şi guvernul domnului Leancă au o foarte bună colaborare în programul de interconectare energetică şi au fost făcuţi paşi importanţi în acest sens. Şi la Chişinău şi la Bucureşti se munceşte intens pentru a atinge obiectivele comune pe care le avem, în ceea ce priveşte problema energetică", a declarat premierul.

Declaraţia lui Victor Ponta vine în contextul unor afirmaţii făcute recent de fostul premier de la Chişinău, Ion Sturza.

Potrivit unei declaraţii preluate pe 5 ianuarie pe site-ul "agora.md.", Ion Sturza afirmă că "pe cale diplomatică, la nivel de Guvern, a fost făcută o ofertă de finanţare a interconexiunii".

"Din surse demne de încredere ştiu că Republica Moldova, Guvernul pro-european încă se gândeşte. Interconectarea energetică cu România este absolut fezabilă din punct de vedere comercial, fără bani bugetari", a declarat Sturza citat de "agora.md" cu o declaraţie făcută pentru postul de televiziune Digi24.

Premierul Victor Ponta a afirmat într-un mesaj postat marţi pe contul său de Twitter că este "o veste foarte bună din Moldova" o ştire publicată pe site-ul de presă "Unimedia", potrivit căreia "Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis pe 6 ianuarie o hotărâre prin care a decis să elibereze, la cerere, întreprinderii de stat 'Vestmoldtransgaz' o licenţă pentru transportul gazelor naturale".

"Astfel că 'Vestmoldtransgaz' va presta, în baza licenţei primite, serviciul de transport al gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iaşi - Ungheni pe care îl gestionează.(...) Licenţa respectivă a fost acordată pe un termen de 25 de ani. 'Vestmoldtransgaz' este a doua întreprindere din Republica Moldova care deţine licenţa pentru transportul gazelor naturale", se mai arată în ştirea "Unimedia".

AGERPRES