Guvernul promite că va îndrepta anomaliile la pensiile militare

Autor: Radu Pop, Colaborator
Publicat: 13-01-2015 14:22

Guvernul va elabora un sistem prin care va îndrepta anomaliile aparute în ceea ce priveste pensiile militare, a declarat premierul Victor Ponta, precizând însa ca actul normativ va fi transmis Parlamentului spre aprobare, deoarece nu ar fi corect ca decizia sa fie luata prin ordonanta de urgenta.

"Pensii speciale nu se poate, dar un sistem care sa îndrepte tot ce a mai aparut pe parcurs, ca nu functioneaza si tot felul de anomalii, da, trimitem în Parlament însa, nu prin ordonanta de urgenta, ca nu ar fi corect", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Marti, reprezentanti ai pensionarilor militari s-au întâlnit la Guvern cu ministrul Apararii si cel al Justitiei pentru discutii privind proiectul pensiilor militare.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat recent ca va discuta în aceasta saptamâna inclusiv cu sindicatele si rezervistii, despre proiectul privind pensiile militare, astfel încât documentul sa fie depus la Parlament imediat dupa începerea sesiunii, din luna februarie.

El a precizat ca proiectul va asigura un "raport real" între pensia cea mai mica si pensia cea mai mare din sistemul militar.