Acuzaţiile penale la adresa Alinei Gorghiu - o ciorbă reîncălzită

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 14-01-2015 11:56

Miercuri dimineaţa, televiziunile de ştiei au prezentat o informaţie preluată din ziarul Curentul, referitoare la Alina Gorghiu. Co-preşedintele PNL ar fi cercetată penal de Parchetul General privind modul în care şi-a obţinut diplomă de mediator. Ea este acuzată de fals şi uz de fals pentru că ar fi obţinut diplomă de mediator fără să fi trecut măcar pe la cursuri.

De fapt, informaţiile preluate de televiziuni sunt din 2010. Între timp, cazul s-a soluţionat cu neînceperea urmăririi penale, iar denunţătorul şi-a cerut scuze.

Alina Gorghiu susţine că reîncălzirea subiectului este o consecinţă a criticilor sale la adresa consesului politic cerut marţi de Victor Ponta.

"Primul efect al discursului meu critic despre marele partid al consensului și despre prea piosul său lider maxim: a apărut, mai întâi, în mediul online un articol din 2010, dintr-un ziar obscur, în care mi se inventează calități procesuale. M-aș fi așteptat, totuși, ca unele televiziuni să nu ignore obligația de a informa corect telespectatorii și să prezinte corect realitatea.

Voi demonta și acum, așa cum am făcut-o și la vremea respectivă, fiecare atac. Cei care cred, în continuare, că manipularea și dezinformarea aduc multe voturi vor rămâne la fel de perdanți.

Până la vârsta asta m-a ferit Dumnezeu de prea multe plângeri penale. Cu toate acestea mi-au fost făcute două în anul de grație 2010. Una de la dna Ridzi, pentru comisia de anchetă ce o privea, alta de la o persoană exclusă din profesia de mediator, plângere făcută împotriva mea și a altor zeci de persoane din profesie, toate soldate cu NUP - neînceperea urmăririi penale. Ironic este că, după soluționarea dosarului, acea persoană exclusă din profesia de mediator chiar și-a cerut scuze pentru ca a inițiat plângerea penală.

Informațiile care circula azi cu titlu de actualitate sunt, repet, din 2010 și tot în același an, am comunicat public soluția și am explicat despre ce e vorba", susţine Alina Gorghiu pe Facebook.