A început războiul în teritoriu: PSD a pierdut majoritatea într-un CL important

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 16-01-2015 17:13
Actualizat: 16-01-2015 17:24

O nouă majoritate în jurul PNL s-a constituit, vineri, în Consiliul local al municipiului Suceava, iar viceprimarul PSD Gavril Vârvara a fost destituit din funcţie, în locul său fiind ales din partea grupului liberal consilierul Lucian Harşovschi, fost viceprimar în mandatul 2008-2012.

Consiliul Local Suceava a decis, vineri, cu 14 voturi pentru demiterea viceprimarului PSD Gavril Vârvara, în lipsa grupului consilierilor PSD care a părăsit şedinţa.

Ulterior, singura propunere pentru locul de viceprimar vacantat a fost cea a grupului PNL, consilierul local Lucian Harşovschi, fost viceprimar în mandatul 2008-2012.

El a fost votat de toţi cei 14 consilieri locali prezenţi.

Primarul Ion Lungu a mulţumit în şedinţă viceprimarului PSD Gavril Vârvara pentru activitatea depusă menţionând că nu e o tragedie că s-a schimbat majoritatea.

"Cred că nu e nicio tragedie că se schimbă o majoritate. Să avem maturitate, că mai avem un an de lucrat. Noua majoritate să fie una funcţională, să putem face ce am promis sucevenilor. Asta e democraţia, nu trebuie să fie o tragedie", a spus Ion Lungu.

Noul viceprimar a declarat că îşi propune o mai bună gestionare a lucrurilor în municipiu şi că mizează pe experienţa de viceprimar acumulată în mandatul 2008-2012.

Grupul liberal a pierdut majoritatea în Consiliul Local Suceava după ce mai mulţi consilieri locali liberali au demisionat din partid şi s-au declarat independenţi, în baza OUG 55/2014, iar trei dintre aceştia au votat, vineri, alături de liberali.

La acea dată, primarul Ion Lungu, demisionar din PDL, a fost acuzat de liderii liberali că face jocurile PSD şi că a creat o majoritate în jurul PSD.

Grupul liberal a mai încercat în toamna anului trecut să îl destituie din funcţie pe viceprimarul PSD, dar fără succes în condiţiile în care nu avea majoritate, scrie mediafax.ro