Greii din PSD si PNL dezvaluie secretele motiunii de cenzura. Cum si cu cine negociaza PNL

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 25-01-2015 21:13

Doi grei din PSD si respectiv PNL au dezvaluit secretele motiunii de cenzura. Acestia au spus-o fara ascunzisuri ca de multe ori motiunile se fac din considerente de imagine si mai putin dorinta de a sanctiona un Guvern.

"O faci cand vrei sa te relansezi ca partid, sa iesi in fata cu un mesaj sau cand stii ca poti sa darami un Guvern", a spus secretarul general al PNL Marian Petrache la Antena 3.

"O motiune o faci sa te reinventezi ca partid, sa tragi un semnal de alarma", a spus liderul senatorilor PSD Ilie Sarbu.

Pentru schimbarea Guvernului, lucrurile sunt mai complicate, iar traseismul este elementul cheie in aceasta ecuatie: "Criticam traseisum, dar ne place ... uneori" au spus cei doi.

Marian Petrache s-a aratat insa increzator ca motiunea de cenzura a PNL pentru a schimba Guvernul Ponta va avea succes, iar aceasta nu va fi depusa pana nu vor exista toate elementele care sa indice ca ea va si trece, din moment ce numai o motiune de cenzura este permisa in fiecare sesiune parlamentara.

"Simtim ca putem face majoritate PNL in Parlament. Motiunea o introduci o data pe sesiune si nu tragi cartusul daca nu stii ca ai totul pregatit. (...) Putem actiona peste o saptamana sau pentru 3 luni", a spus Marian Petrache.

Acesta a mai spus ca PNL va discuta cu FIECARE parlamentar in parte in speranta de a obtine o noua majoritate.