Senatorii se grabesc 'sa-i rezolve' pe Ariton si Vosganian. Udrea, lasata pe maine

Autor: A. Dumitrescu, Redactor
Publicat: 03-02-2015 10:37

Comisia Juridica din Senat se grabeste sa rezolve cererile de urmarire penala inainte de DNA si DIICOT pentru fostii ministri Ion Ariton, respectiv Varujan Vosganian.

Presedintele Comisiei, Catalin Boboc a declarat ca ca Ion Ariton este asteptat la ora 14.00 sa isi prezinte apararea in fata Comisiei, iar desi cererea pentru incuviintarea urmaririi penale a lui Varujan Vosganian nu a ajuns inca la Comisie, senatorii sunt gata sa o introduca pe ordinea de zi de indata.

"Nu e vorba de o audiere e vorba de ascultarea unui domn senator (n.r. Ion Ariton). Noi nu facem anchete. Am inteles ca a sosit la Senat cererea pentru domnul Vosganian, n-a ajuns la Comisie, daca ajunge il introducem pe ordinea de zi. Nu pot sa spun ca dam sigur o solutie astazi, dar asta imi doresc", a declarat acesta.

El a mai precizat ca din moment ce ultimul plen al Senatului va avea loc joi, este posibil ca atunic sa se voteze cererea de incuviintare a urmaririi penale a celor doi fosti ministri senatori - Ariton (dosarul Gala Bute) si Vosganian (dosarul Romgaz).

Deputatii juristi vor dezbate abia miercuri cererea de incuviintare a urmaririi penale a Elenei Udrea, desi aceasta cerere a ajuns de luni la Camerea Deputatilor.