10 milioane euro recuperați la buget

Autor: Andreea Paul, Economist
Publicat: 09-02-2015 09:05
Actualizat: 09-02-2015 12:23

În aceste zile în care toată lumea se întreabă cine și cât a furat, e timpul să arătăm ferm că unii politicieni au reușit să aducă bani la buget.

În cazul meu, în urma analizei pentru teza de doctorat a practicilor anticoncurențiale, am descoperit un periculos și costisitor cartel pe piața românească a insulinei, care lovea în bolnavii de diabet și în bugetul public de sănătate. L-am prezentat Departamentului de Politici Economice și Sociale al Președinției. Am publicat concluziile investigației mele în anul 2005 în ziarul ”România Liberă”. Consiliul Concurenței a demarat după o săptămână o anchetă, iar în anul 2008 a stabilit cea mai mare amendă până la acea vreme împotriva unui cartel pe piața românească.

Stabilirea amenzilor e una, încasarea lor e alta. Să ne reamintim: http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-2510447-cartelul-piata-insulinei-amendat-consiliul-concurentei-22-6-milioane-euro.htm?nomobile. Au urmat contestațiile, procesele și în final executarea efectivă. Am cerut recent aceste informații: s-au încasat la buget peste 45 milioane de lei în urma cazului pe care l-am deconspirat.

Adică circa 10 milioane de euro recuperați la buget. Așadar, SE POATE!