Cum îi trimitea Elena Udrea mesaje codate lui Dorin Cocoș

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 14-02-2015 10:42

Procurorii DNA au descifrat mesajele pe care Elena Udrea i le trimitea, când era liberă, fostului său soț, Dorin Cocoș. Astfel, potrivit DNA, Udrea dădea interviuri special pentru ca Dorin Cocoș să știe ce să le spună anchetatorilor.

Citește și: BOMBĂ Dorin Cocoș îl toarnă pe Vasile Blaga + o judecătoare de la ÎCCJ

 

”Măsura controlului judiciar a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, raportat la faptul că persoanele care urmau a fi audiate pentru stabilirea corectă a situaţiei de fapt (persoanele implicate în tranzacţiile imobiliare, preluarea creditului, finanţarea unor persoane fizice/juridice) sunt persoane din cercul relaţional al inculpatei, precum şi în scopul împiedicării sustragerii inculpatei de la urmărirea penală.
Astfel, într-un interviu pentru Hotnews, inculpata Udrea Elena Gabriela a susţinut că nu a ştiut depre provenienţa sumelor de bani băgaţi de fostul soţ în firmele de la care încasa dividende, sugerându-i acestuia, prin intermediul interviului şi explicaţia pe care ar trebui să o dea: „nu poate fi o certitudine că orice nevastă ştie cum îşi face afacere soţul ei. Trec peste faptul că întâmplător eram o nevastă cu o ocupaţie foarte precisă şi foarte solicitantă.”
Inculpata Udrea Elena Gabriela a încercat să inducă ideea că magistraţii ar fi constrânşi la o anumită conduită prin şantaj de către cei care deţin anumite secrete.
Mai mult,  inculpata Udrea Elena Gabriela  a formulat denunţ cu privire la fapte de corupţie pentru a beneficia de dispoziţiile art. 19 din OUG nr. 43/2002, iar  prin dezvăluirea în media a faptelor sesizate şi argumentelor sale, aceasta a încercat să îşi creeze probe în sprijinul denunţului, sugerând fostului soţ Dorin Cocoş şi lui Alin Cocoş conţinutul declaraţiilor cu privire la aspectele sesizate.”, susțin anchetatorii.

Citește și: Raluca Turcan lansează un atac fără precedent asupra Elenei Udrea