Înfrângere majoră pentru PSD în Parlament

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 23-02-2015 14:08
Actualizat: 23-02-2015 14:10

PSD suferă o înfrângere majoră în Parlament, datorită Ordonanței 55, cunoscută mai ales ca Ordonanța traseiștilor. Proiectul de lege a fost adoptat în Comisia Juridică doar cu articolul de respingere a Ordonanței, dar fără a fi prevăzut, conform Constituției, ce se va întâmpla cu efectele produse de Ordonanță.

Această mișcare a fost posibilă cu ajutorul majorității controlate de PSD. La presiunea Opoziției, cei de la PSD au fost nevoiți să retrimită legea la Comisia Juridică pentru a-i adăuga articolele referitoare la efectele pe care le va avea legea de respingere a Ordonanței.

Cei de la PNL au amenințat că, în cazul în care, cei de la PSD nu vor trece în textul legii o prevedere conform căreia aleșii care au migrat de la un partid la altul, atâta timp cât OUG 55 a fost în vigoare, își vor pierde mandatele, atunci vor contesta legea la Curtea Constituțională.

Comisia Juridică va dezbate acest proiect de lege, o va amenda, iar miercuri, sub rezerva primirii raportului, legea de respingere a OUG 55 va intra la votul final din Camera Deputaților. În acest caz, Camera decizională este Senatul.