EXCLUSIV Noile calcule ale lui Vasile Blaga / SURSE

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 24-02-2015 08:20
Actualizat: 24-02-2015 08:47

Anunțată 'en fanfare' de liderii PNL, schimbarea majoritatii s-a dezumflat în Senat și toate calculele au picat.

Sursa din aripa PNL-Geoana au declarat pentru stiripesurse.ro ca solicitarea de revocare a lui Calin Popescu Tariceanu de la sefia Senatului nu se va face nici in aceasta saptamana.

Problema o reprezinta, spun sursele citate, lejeritatea cu care s-au tratat unele cazuri individuale ale senatorilor, in sensul in care se stia ca exista mari nemultumiri ale senatorilor din coalitie la adresa PSD si nu s-a mai 'tinut aproape' spunand ca 'ala e primul care voteaza contra PSD'.

Nu s-a intamplat asa si dovada au primit-o liberalii la votul de la CCR, cand au facut tot ce-au putut la momentul respectiv sa rastoarne majoritatea si apoi sa-l dea jos pe Tariceanu, spun sursele citate.

"Nu am luat-o foarte in serios. Trebuie sa schimbam placa daca vrem sa facem ceva. Ati vazut ce-am patit la CCR si nu stiti cat era de sigur", spun surse din aripa PNL-Geoana.

Dovada o reprezinta faptul ca Vasile Blaga nu intelegea ce s-a intamplat cu UDMR la vot, asta desi negociase in prealabil cu Kelemen Hunor.

Sursele citate spun ca fara alte 5 voturi sigure nici nu se pune problema sa se mai incerce la modul serios revocarea lui Calin Popescu Tariceanu.

Sursele citate spun ca in ultimele zile au avut loc sedinte atat cu PNL si Mircea Geoana cat si in partidul lui Geoana-Vanghelie pentru a se discuta situatia majoritatii din Senat.